Από το σχολικό έτος 2020-2021 επανέρχεται ο θεσμός της τράπεζας θεμάτων για τα μαθήματα της Α Λυκείου. Η επιλογή των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας γίνεται μερικώς από μια κοινή πανελλαδικά συλλογή ασκήσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας και μερικώς από το διδακτικό προσωπικό του κάθε σχολείου. Ο θεσμός αυτός αλλά και το ποσοστό της βαθμολογίας της κάθε τάξης που θα συνυπολογίζεται στο βαθμό εισαγωγής του μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιτείνει την ανάγκη για έγκαιρη, σωστή προετοιμασία από την πρώτη τάξη του Λυκείου.
Στην τάξη αυτή, καλύπτουμε τα κενά του Γυμνασίου, διδάσκουμε όλη την ύλη των μαθημάτων δίνοντας βαρύτητα στις ενότητες που θα χρειαστούν στις επόμενες τάξεις. Ο μαθητής ανακαλύπτει τις δυνατότητές του, ενώ μαθαίνει να διαχειρίζεται το χρόνο του πετυχαίνοντας παραγωγικότερο και αποτελεσματικότερο διάβασμα.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέρος του προτεινόμενου προγράμματος.
Αν προσανατολίζονται προς τις ανθρωπιστικές σπουδές, οι 2 επιπλέον ώρες άλγεβρας μπορούν να αντικατασταθούν από 2 επιπλέον ώρες στα αρχαία.
Ξεκινώντας τη Β Λυκείου καλύπτουμε τα κενά των προηγούμενων τάξεων και μαθαίνουμε πώς να διαβάζουμε και να οργανώνουμε το χρόνο μας .
Ο μαθητής επιλέγει το επιστημονικό πεδίο που θα ακολουθήσει και διδάσκεται σημαντικό κομμάτι της εξεταστέας ύλης της Γ Λυκείου που θα αντιμετωπίσει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Προετοιμάζεται από νωρίς αποφορτίζοντας την τελευταία τάξη από τις υψηλές απαιτήσεις και την ψυχολογική πίεση.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέρος του προτεινόμενου προγράμματος.
Στη Γ Λυκείου μαθαίνουμε εις βάθος τη θεωρία, καλύπτουμε πληθώρα ασκήσεων, προετοιμαζόμαστε για δύσκολα θέματα, ολοκληρώνουμε νωρίς την ύλη και κάνουμε πολλές επαναλήψεις ώστε στις εξετάσεις να είμαστε έτοιμοι γνωστικά και ψυχολογικά να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέρος του προτεινόμενου προγράμματος.